Medie Samfund Danmark

Få ordnet tænderne

Tandlæge i København – også til dig, der er ung

Selvom det kan være træls, så skal vi alle sammen til tandlægen en gang imellem. Vores tænder er nemlig en utrolig vigtig del af vores krop, og det er vigtigt at passe på dem. Det er dog oftere og oftere sådan, at man som ung har valget mellem nærmest flere hundrede professionelle. På overfladen kan de alle sammen se ens ud, så hvordan kan man som ung vælge den helt rigtige? Læs videre og få en række gode råd.

Tænk på studenterrabatten

Som ung er der en rigtig god chance for, at du studerer på en eller anden måde, og derfor får du også studenterrabat mange forskellige steder. Denne nedsættelse i pris er dog ikke kun at finde på restauranter eller i tøjbutikker, men også hos de rigtige tandlæger. Her kan du som student få rabat på de dyrere ydelser, såsom fjernelsen af en visdomstand, fordi disse behandlinger ikke er offentligt regulerede på prisen. På denne kan det blive meget nemmere at få pengene til at løbe rundt, hvilket ofte er svært som ung!

Placering betyder meget

Nogle af de billigere udbydere af tandbehandlinger vil ofte kunne findes i yderområder, som ikke lige er så lette at komme til. Dette kan føles som det rigtige valg i første omgang, men du bør kraftigt tænke over din eventuelle tandlæges geografiske placering. Det er for eksempel meget lettere at motivere sig til at få tænderne renset, hvis klinikken er at finde tæt på universitet eller ved siden af din arbejdsplads. Samtidig sparer du tid, og måske penge på offentlig transport, så du kan nøjes med at gå eller cykle hen til din valgte udbyder. I København er der nok tandlæger til, at de er at finde tæt på mange bymæssige knudepunkter, som du måske befinder dig tæt ved. Bor du fx på Østerbro, så kan du vælge Tandlægerne på Østerbro.

Bestilling, og afmelding, af tider skal være let

Når du er studerende, så er der sjældent tid eller lyst til at sidde på telefonen i en halv time bare for at få en tid til en tandrensning. Det samme er også tilfældet, hvis du bliver syg og bliver nød til at aflyse den aftale, som du havde nede på klinikken. Vær derfor kritisk overfor disse procedurer. Det er især en fordel, hvis du vælger en tandlæge, som tillader online tidsbestilling, så du kan komme videre med læsningen eller arbejdet!

Tandlæger til dig med tandlægeskræk

Der er desværre mange danskere, som lider af tandlægeskræk, og dette sker også for unge – men tænderne skal behandles alligevel! Derfor er det altid en god idé at undersøge, hvorvidt din eventuelle tandklinik har mulighed for at udbyde behandlinger med specielt fokus på denne frygt. Når du vælger disse behandlinger, så er du sikret et trygt rum, hvor dine bekymringer bliver taget hånd om. På denne måde behøver du ikke længere føle dig nervøs, hvilket i sidste evne kan gavne dine tænder. Således finder du altså den helt rigtige tandlæge, når du er ung!

 

Have your say