Medie Samfund Danmark

Varmepumpe

Spar på pengepungen og miljøet med varmepumper i Herning

Der har i løbet af de seneste 10 år været et enormt fokus på besparelser. Dette er i flere forskellige sammenhænge. Først og fremmest har der særligt siden finanskrisen i 2008 været fokus på den økonomiske besparelse. Dette har både være hos individet, men også i det større billede, hvor alle danske kommuner inklusiv Herning og Vejle, har været nødt til at spare penge.

Dog er det ikke kun økonomisk, at man skal spare. Man skal nemlig også spare på miljøet, hvilket særligt er blevet populært efter klimaet er begyndt at hævne sig over mange års masseforbrug. Det har før i tiden været en større udfordring at skulle kombinere den økonomiske besparelse og den miljømæssige besparelse, og man har derfor været nødt til at vælge mellem de to. Heldigvis er der begyndt at komme en masse tiltag samt opfindelser og idéer, der kan kombinere de to, og det bliver dermed også lettere at træffe de rette beslutninger.

En af de ting, som kan være med til både at spare på miljøet, mens man samtidig også spare penge, er varmepumper. Mange af de gamle metoder såsom oliefyr eller lignende sviner helt forfærdeligt, og samtidig er de også dyre at have. Dermed kan det at anskaffe sig varmepumper være den perfekte erstatning. Når man skal spare på miljøet, handler det i høj grad om at udnytte de vedvarende energikilder, såsom solen. En varmepumpe udnytter disse ressourcer, som varierer alt afhængigt af, hvilken pumpe man vælger. Hvis det er en jordvarmepumpe vil man udnytte solens opvarmning af jorden, mens en luft/vand-varmepumpe i højere grad bruger energien i luften. Dog er det en energi, som er der uanset om den udnyttes eller ej, og den forsvinder ikke og bliver ikke brugt op, hvilket er en af de mest centrale ting, hvis man skal være miljørigtig. Man kan dermed skabe en bæredygtig økonomi, når man vælger et bæredygtigt varmesystem.

Vælg varmepumper, når boligen i Give skal renoveres

Selvom man bruger utrolige mange penge på sin varmeregning hver eneste måned, og denne nærmest kan halveres, hvis man skifter det gamle fyr ud med en varmepumper, kan det virke uoverskueligt både i forhold til tiden, men i virkeligheden også økonomisk. For der er ingen tvivl om, at man skal ligge lidt penge i, hvis man skal skifte sit varmefyr ud med en varmepumper. Dog er det vigtigt, at man ser det som en investering, for der vil faktisk ikke gå særlig lang tid før pumpen har betalt sig selv ind igen.

Vælg den rigtige blandt de forskellige varmepumper til din bolig i Give

Når man så endelig har besluttet sig for at træffe den fremragende beslutning at skifte det gammel fyr ud med en varmepumper, skal man til at tage stilling til, hvilken varmepumper man kunne tænke sig. Som det allerede er nævnt findes der både luft/vand-varmepumper og jordvarmepumper, og hvilken en man vælger afhænger faktisk i høj grad af grundens størrelse, da jordvarmepumperen er en smule større og dermed også mere effektiv.

Have your say