Medie Samfund Danmark

Digital composite of Highlighted bones of woman at physiotherapist

Sådan finder du den rigtige fysioterapeut

Hvis du har ondt eller gerne vil forebygge skader, kan det ofte være en fysioterapeut, du har brug for at se. De kan hjælpe dig med, hvordan du træner din krop op, så den kommer til at fungere optimalt igen. Det kan for eksempel være efter, at du er faldet og har brækket noget. En fysioterapeut kan dog også hjælpe dig, hvis du er rask, men du gerne vil være sikker på, at du ikke får skader på kroppen senere. Det kan for eksempel være i forhold til, hvordan du sidder, når du arbejder.

Vælg en fysioterapeut i nærheden af, hvor du bor

Når du skal vælge en fysioterapeut, er det altid en god ide, at du vælger en i nærheden af, hvor du bor. Det er med til at gøre det nemt for dig at nå at komme til fysioterapi. Det kan være inden eller efter arbejde. Se f.eks. her: https://www.kiropraktikicentrum.dk/fysioterapi

Har du svært ved at bevæge benene, kan det dog være bedre, at du vælger en fysioterapeut, hvor det er nemt for dig at komme dertil i bil eller med offentlig transport, alt efter hvilken du bruger. Det er ikke sjovt at skulle humpe langt for at komme ind til fysioterapeuten. Der er det bedre at køre lidt længere for så at have nemmere ved at komme ind.

Du kan også vælge en fysioterapeut, der ligger i nærheden af dit arbejde. Arbejder du i København, vil du have mange forskellige at vælge imellem. Der kan det være nemt for dig at finde en i nærheden af dit arbejde. Fordelen ved at gøre det er, at du kan smutte derhen i en pause eller tage en time fri. Ofte tager det ikke lang tid at være til fysioterapeut, og du kan som regel tage tilbage på arbejde igen bagefter uden problemer.

Fysioterapeuten ser på hele dit liv

Når du er til fysioterapeut, vil vedkommende som regel ikke kun se på din skade eller skavank, men se på hele dit liv generelt. Det er med til at gøre, at du får en behandling, der tager højde for alle delene af dit liv. Det er derfor med til at give dig en meget mere balanceret behandling, der kan hjælpe dig med at komme videre.

I nogle tilfælde kan det være relevant for dig, at du ser en anden behandler ud over en fysioterapeut. Der kan det være en god ide, at du kommer hos en fysioterapeut, der har et samarbejde med andre behandlere. På den måde får du en behandler, som du stoler på og har tillid til fra start af.

Det er altid vigtigt, at du ser på, om du kan få tilskud til at gå hos en fysioterapeut eller ej. Det kan være med til at spare dig for mange penge. Hvis du har været hos lægen først og har fået en henvisning, vil det som regel være billigere for dig at komme hos fysioterapeuten, end hvis du kommer på eget initiativ. Du skal dog være opmærksom på, at du som regel altid selv skal betale nogle penge for det.

Have your say