Medie Samfund Danmark

pengeskab

Hvad et pengeskab kan bruges til

Der findes i dag forskellige størrelser og grader af opbevaringssteder eller opbevaringsbokse. Det gør det muligt at finde lige præcis den form for opbevaring, som man leder efter.

Er det en form for opbevaring, som skal samle ting lidt i kategorier, kan mapper eller kurve være en fin løsning. Så kan man i de fleste tilfælde også se, hvad der gemmer sig i dem.

Hvis man dog hellere vil opbevare ting, der helst skal være skjult, kan bokse med låg eller skabe være en god ide. I disse tilfælde er det muligt at skaffe eller lave forskellige slags låse, så tingene er sikret ekstra meget. En af mulighederne ved en mere sikker måde at opbevare ting på, er et pengeskab.

Hvad et pengeskab er
Et pengeskab er et en form for opbevaring af den mere sikre art. Som regel vil det indbefatte en form for skab eller boks, hvor man har mulighed for at låse eller sikre det på den ene eller anden måde.

De fleste pengeskabe har enten en hængelås eller en almindelig lås, hvor man skal anvende en kode eller en nøgle til at åbne og låse skabet.

Det er meget forskelligt, hvad farven på det pågældende skab er, men som regel vil det være en mere eller mindre neutral farve som sort, grå eller hvid, så det vil blende bare en smule ind. Hvis man har lidt flere penge end gennemsnittet, er der også en mulighed for at få sat et skab ind, så det går i et med væggen. På den måde kan man hænge et billede eller noget andet op foran og helt skjule, at det er der.

Det er dog de færreste, der har råd til sådan noget eller mulighed for at lave denne løsning i deres hjem. Derfor er pengeskabe brugt på denne måde blevet lidt en kliché i film og tv-serier.

Hvad det kan bruges til

Man kan bruge et pengeskab til at opbevare mange forskellige ting, det behøver ikke kun være penge, selvom navnet antyder noget andet. Det kan være, at man har noget, man skal holde hemmeligt for andre, man bor sammen med som f.eks. en gave eller en anden slags overraskelse. Så er det oplagt at gemme det i ens pengeskab, så længe det kun er en selv, der har adgang til det pågældende skab.

Er man derimod flere om ét skab, er det også en mulighed at bruge det som en slags opsparing, hvor man hver især måske lægger et beløb derind fysisk indimellem.

Og så kan man selvfølgelig også bruge det primært med fokus på at opbevare sin formue og dyre eller bare dyrebare ting. De dyre eller dyrebare ting, man vil passe ekstra meget på, kunne være sådan noget som dyre smykker, ringe eller arvestykker, som betyder meget for en.

Et pengeskab er altså som regel brugbart til de ting, der betyder lidt mere for en eller er lidt mere værd end mange af ens andre ejendele. Man kan selvfølgelig ikke sætte alle sine ting ind i et pengeskab, så man må også prioritere.

Have your say