Medie Samfund Danmark

få din drøm til at gå i opfydelse

Lån penge nu: Er det en god idé?

I Danmark er vores system bygget op således, at hvis man gerne vil have lækre eller dyre ting, så skal man som regel låne sig til det. Der er ingen fidus i at spare op, hvorefter man så bruger pengene, da man så altid vil være mange år efter alle andre. Man skal altså gå på kompromis med sin levestandard kun med det formål, at man så senere får noget, som man gerne ville have haft for 10 år siden. Det er altså den bedste løsning at låne penge, hvis man gerne vil have noget nyt såsom et hus, en ferie eller en bil. Måske har man gang i et projekt, som kræver et lidt større budget. Det kan f.eks. være hvis man er i processen med at starte en virksomhed, hvor der er ofte er brug for lidt flere penge end hvad en normal indkomst kan klare, hvis ikke der er indkomst i virksomheden forholdsvist tidligt. Uanset hvad, så er det at låne penge ikke noget man skal skamme sig over eller holde sig fra, da det er et perfekt værktøj til at give dig lige præcis det du gerne vil have.

Lån penge nu hvis du har indkomsten til det

En af de ting man lige skal huske på inden man bare sådan begynder at låne sig til det hele er indkomsten i husstanden. Det er jo ikke gratis at låne penge og man låner jo trods alt kun penge, det er jo ikke dine permanent. Det betyder altså, at hvis man skal betale 5000kr. af om måneden, så skal man også have en indkomst der kan bære den afbetaling, da der ellers kommer en meget hurtig ende på festen. Hvis ikke du har indkomsten til det du gerne vil låne, så må du enten vente, spare op eller få et bedre job eller en højere indkomst. Der er ikke så meget hokus-pokus omkring det.

Virksomheder kommer ikke af sig selv

Hvis man gerne vil starte en virksomhed, så er det at låne penge ofte den perfekte løsning. Det er dog ikke noget man bare kommer sovende til, for banken vil ofte gerne lige være sikker på, at det ikke bare er penge ud af vinduet. Det betyder også, at du f.eks. skal lave forretningsplaner og selv investere nogle af dine penge i projektet, så de er sikre på, at det ikke bare en noget fjas og løjer for bankens penge. Hvis man derimod er forberedt og er sikker på, at virksomheden kan blive rentabel, så er banken ofte villig til at investere og give dig et lån.

Det er tilladt at indfri sine drømme

Noget andet som også er helt i orden at bruge et lån til er ting såsom biler, rejser, sommerhuse eller andre ting, som man måske ikke har desperat brug for, men som vil gøre livet en del bedre i hverdagen eller i en periode. Det er altså okay, at man lytter til ”lån penge nu”-mantraet.

Have your say