Medie Samfund Danmark

Tænder bliver tjekket hos tandlægen

Kom din tandlægeskræk til livs

Mange danskere lider af tandlægeskræk. Det kan i nogle tilfælde være så alvorligt, at man helt undlader at besøge tandlægen. Det kan have yderst skadelige og langvarige konsekvenser for tænderne. Alligevel tror de fleste med tandlægeskræk, at de problematikker, der eventuelt måtte være med deres tænder er større, end de i virkeligheden er, hvilket kan gøre det til en endnu større overvindelse at skulle bestille en tid til en konsultation hos tandlægen. Er du en af de mange, der lider af tandlægeskræk, og vil du gerne komme angsten og utrygheden til livs, så du roligt kan gå til tandlægen, så er der en række ting, du kan gøre. En af dem er, at vælge en tandlæge, der er særligt specialiseret i at håndtere patienter med tandlægeskræk.

Vælg en tandlæge, der kan håndtere din tandlægeskræk

Selvom man i daglig tale kalder frygten for at gå til tandlægen tandlægeskræk, er det i praksis ikke tandlægen i sig selv, man er bange for, men derimod selve undersøgelsen og de instrumenter, der er forbundet til den. Alligevel kan tandlægen være et rigtig vigtigt faktor, når det kommer til at overvinde sin tandlægefrygt. Tandlæger kan nemlig være meget forskellige som mennesker, og nogle er bedre end andre til at håndtere folk, som føler sig utrygge eller angste ved at gå til tandlægen. Lider du af tandlægeskræk, kan det derfor være en rigtig god idé at investere lidt tid i at undersøge, hvilken tandlæge, du skal vælge. Nogle tandlæger specialiserer sig specifikt i at behandle patienter, der er bange for at får deres tænder undersøgt hos tandlægen. Der findes tandlæger, der tilbyder særlig tidsbestilling for folk med tandlægeskræk, hvor der under behandlingen tages særlig hensyn til patientens angst eller utryghed. Tandlægen er her særligt trænet til at håndtere den frygt, der eventuelt måtte opstå.

Kom af med din tandlægeskræk hos Tandlægerne på Frederiksberg

En klinik, som er særligt god til at håndtere tandlægeangst, og som derfor ville være værd at undersøge nærmere, hvis du føler du utryg ved at blive undersøgt hos tandlægen, er Tandlægerne på Frederiksberg. Her kan du netop bestille en konsultation, hvor tandlægerne på forhånd er klar over, at du lider af tandlægeskræk og derfor vil tage ekstra godt hånd om dig. Klinikken lover, at du med et enkelt eller ganske få besøg hos dem helt kan komme din tandlægeskræk til livs. Under behandlingen informeres du om alt, hvad tandlægen foretager sig, og du bliver ikke tvunget til noget, du ikke selv er interesseret i. Klinikken lover, at behandlingen er hundrede procent smertefri, så du behøver ikke at bekymre dig om smerte, når du sætter dig i tandlægestolen. Tandlægerne hos Frederiksberg samarbejder desuden med to psykologer, som du kan modtage samtaleterapi med, inden du skal behandles hos tandlægen, hvis din angst er særligt problematisk og omfangsrig. I tilfælde, hvor skrækken også efter samtaleterapi er særligt stor, kan klinikken tilbyde beroligende medicin eller fuld narkose i særlige situationer. Derfor behøver du aldrig at være nervøs, når du bestiller en tandlægetid hos Tandlægerne på Frederiksberg.

Have your say