Medie Samfund Danmark

terapi

Fynboer med ondt i nakken

Passer overskriften også på dig? Så er det måske tid til at tage et smut forbi massøren i Nyborg, Odense eller anden by tæt på dig. Og du er ikke den eneste. Vi er mange – fynboer og andre – der ikke kan snige os uden om, at nakken ind i mellem driller. Og hvis det ikke er nakken, så er det måske ryggen eller lænden. De fleste af os har en eller anden skavank, som vi bilder os selv ind er helt naturlig. Men er det virkelig naturligt, at det gør ondt? Også skal vi virkelig bare ignorere smerten? Svaret er nej. Nogle smerter i kroppen er kroniske, og derfor kan vi ikke bare sådan lige slippe af med dem. Vi kan dog gøre meget for at dulme smerterne, og en af metoderne er med en god omgang massage.

Slip af med dine spændinger

Med flere og flere kontorjobs og flere og flere timer foran computerskærmen, følger også flere og flere nakke- og rygproblemer. Når man sidder i samme stilling i mange timer i træk, er det let at komme til – helt ubevidst – at spænde i fx nakken, hvilket kan føre til smerter og andre problemer. Professionelle massører er trænede i at finde og løsne disse spændinger, så din krop igen kan yde sit optimale. Derfor kan det være alle pengene værd at bestille tid til massage, hvis du er en af dem, der ofte bliver bremset af hold i nakken eller spændingshovedpine. Det kan dog samtidig være en god ide, at blive mere bevidst om hvad der fører til dine problemer. Spænder du i nakken, fordi du sidder forkert i forhold til din skærm? Så prøv dig frem med forskellige højder på din kontorstol, til du finder én, hvor du sidder bedre og ikke skal anstrenge kroppen og nakken helt så meget. Generelt er der mange af os, der har en tendens til at sidde forkert, når vi arbejder, så du skal ikke blive overrasket, hvis en ny arbejdsstilling gør underværker. Har du mulighed for helt at smide stolen væk, og i stedet for stå op og arbejde, er det ikke kun spændinger, du er godt på vej til at slippe af med, men også mange andre problemer forbundet med kontorets mange timers stillesiddende arbejde.

Forkæl dig selv med en afslappende massage

Har du styr på arbejdsstillinger og nakkespændinger, kan en tur forbi massøren stadig gøre gavn. En halv eller hel time på briksen er nemlig en halv eller hel times ren afslapning, hvor du kan stresse af, og finde ro. Mens din krop er i massørens kyndige hænder, kan du bruge tiden på at få ro i sindet. Det kan vi alle have brug for fra tid til anden, så vær ikke bange for at forkæle dig selv lidt. Hvem siger også at forkælelse er en dårlig ting? Alle kan få lyst til at forsøge tilværelsen lidt, og med en massage gør du ingen ondt – tværtimod skulle det eneste resultat være, at du selv får lidt mindre ondt.

Have your say