Medie Samfund Danmark

Forloren hare med bacon

Forloren hare med bacon

Hvis du er fan af det klassiske danske køkken og de traditionelle retter kender du med sikkerhed forloren hare. Det ovnbagte farsbrød med bacon på toppen. Det smager og dufter af mors køkken og tænderne kan næsten ikke undgå at løbe i vand bare ved tanken – men hvad servere man egentlig til?

Det mest kendte tilbehør er kartofler og brun sovs. Det kan dog hurtigt blive en anelse tungt og fedt og når man gerne vil bruge de danske klassikere som gæstemad er det en god ide, at vælge lettere og mere friske former for tilbehør, så bliver retten også serverbar hele året rundt. Herunder kommer en række forslag til traditionelle og mere moderne tilbehør til den danske klassiker.

Her finder du grundopskriften: https://romanovich.dk/forloren-hare-med-bacon/

Waldorfsalat

Endnu en klassiker. Denne gang importeret fra New York og tilrettet, så den passer til det danske køkken. Denne salat er udpræget god som tilbehør til vildtretter og andre mørkere og kraftigere former for kød.

Med sin syrlige smag og knasende konsistens giver den et lækkert modspil til en skive forloren hare, der ellers godt kan blive lidt tung.

Stegte æbler

Igen handler det om at lave et tilbehør med masser af syre og friskhed som modspil til kødet. De stegte æbler blandes med løg og timian på panden og overhældes med lidt æbecidereddike, groft salt og peber og BUM, så har du et super lækkert alternativ til kartoflerne og den brune sovs. Jo kortere tid du steger æblerne jo mere sprødhed og syrlighed beholder de omvendt vil den søde smag træde mere frem, hvis du steger dem i længere tid samtidig med, at de bliver mere møre.

Rodfrugter

Det bliver ikke lettere. Skræl en passende portion forskellige rodfrugter. For eksempel gulerødder, rødbeder, jordskokker, pastinakker og persillerod. Skær dem i mundrette stykker og læg dem omkring den forlorne hare i et ovnfast fad. I ovnen vil de blive møre samtidig med, at de opsuger den lækre smag fra kødet. Er du glad for det traditionelle tilbehør er rodfrugterne et rigtig godt alternativ. De minder om kartofler i konsistens og smagsnuancerne ligger ligeledes tæt op af hinanden.

Med rodfrugterne og den forlorne hare i et fad sparer du både på opvasken og på energien.

Råkostsalat

Hos mormor var råkostsalat lig med fint revne gulerødder og til tider også æbler med en skøn blanding af sukker og citron over. I nogen tilfælde endda med rosiner.

Du kan sagtens vælge at servere salaten sådan, men du kan også gøre den lidt mere spændende ved at rive gulerødderne groft, skære æblerne i tern og tilføre granatæblekerne. Det er ikke bare smukt men også super lækkert.

For at give salaten lidt mere pondus op mod den tunge forlorne hare kan du også tilsætte hele hasselnøddekerner eller valnøddekerner. På den måde får du ekstra knas i retten.

Du kan selvfølgelig også vælge den helt klassiske med kartofler og brun sovs. Især i vintertiden kan den form for mad være ekstra lækkert når aftenerne er kolde og mørke med vinden hylende om hjørnerne.

Have your say