Medie Samfund Danmark

selskab

Er det første gang du stifter selskab?

Så se med her. Vi er ikke i tvivl om, at du har travlt med at skrive forretningsplan, finde de rigtige dokumenter til fremsendelse til Erhvervsstyrelsen og ikke mindst er enormt spændt på dette nye kapitel i dit liv: et liv som selskabsejer. Du har sikkert allerede vandret rundt i junglen af forskellige selskabsformer og måske endelig fundet den rigtige, men uanset hvor klar du føler du er til stifte selskabet her og nu, er der stadig nogle overvejelser du skal gøre dig, inden du påbegynder stiftelsen af dit selskab.

Du bør nemlig overveje, om du i første omgang skal skifte et holdingselskab. Derefter kan dit holdingselskab oprette dit egentlige driftsselskab, og du kan spare en masse skattekroner for denne manøvre, og det på helt lovlig vis. Det er nemlig sådan, at et holdingselskab er mellemleddet mellem ejeren og driftsselskabet, men når holdingselskabet kommer ind i billedet, er det holdingselskabet, der ejer driftsselskabet, og ejeren, som ejer holdingselskabet.

Du tænker måske, at det lyder fjollet eller smart, eller måske virker det for uoverskueligt at sætte sig ind i sådan noget nu – og måske kan du læse lidt mere om det selv senere og oprette et holdingselskab på et andet tidspunkt? Vi er ikke i tvivl om, at du har meget om ørene inden du skal stifte et driftsselskab, men vi anbefaler på det kraftigste at tage denne overvejelse med ind i dagsplanen, for det kan sikre dig store besparelser i fremtiden. Opretter du et holdingselskab før selve driftsselskabet, kan du nemlig spare startkapitalen ved at genbruge den fra holdingselskabet og ind til driftsselskabet. Opretter du derimod et holdingselskab efter at du har stiftet et driftsselskab, så skal du betale en ny startkapital.

Hviid Advokater kan hjælpe dig.

Det er ganske enkelt at oprette et holdingselskab, og proceduren er meget lig de andre selskabsformer, også selvom at et holdingselskab ikke er en egentlig selvstændig selskabsform. Du skal være over 18 år, have adresse i Danmark og indskyde en startkapital på kr. 50.000. Derefter bliver dit holdingselskab registreret gennem Erhvervsstyrelsen, og derefter kan du stifte dit driftsselskab under holdingselskabet. På den måde kaldes holdingselskabet også for ”moder-selskabet”, mens driftsselskabet således bliver til datterselskabet. Et holdingselskab kan sagtens eje flere end et driftsselskab, og disse kaldes søsterselskaber. Når du opretter et driftsselskab under holdingselskabet, indskyder du de kr. 50.000 fra holdingselskabet ind i driftsselskabet og indberetter til Erhvervsstyrelsen om det nye selskab. Efter du har oprettet både et holdingselskab og et driftsselskab har du dermed etableret en holdingstruktur,

Der er mange flere fordele ved et holdingselskab end hvad man skulle tro. Ikke nok med, at man sparer startkapitalen i første omgang, så sparer man også udbytteskat, når man ønsker at udbetale udbyttet fra sit driftsselskab. Når man udbetaler udbyttet til holdingselskabet, er der nemlig ikke krav på at betale udbytteskat, og på den måde bliver formuen i holdingselskabet – altså hos dig. Det foregår efter lovens regler, og skulle du være i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi kan tilbyde dig et ekspertteam af veluddannede og erfaringsrige advokater, der har arbejdet inden for virksomhedsbranchen i flere år og kender alt fra de typiske spørgsmål til komplicerede problemstillinger, og uanset hvad du ønsker hjælp til, vil de stræbe efter at imødekomme den bedste løsning for dig og dit selskab. Du kan vælge at rådføre dig med en advokat hele vejen, altså både før, under og efter stiftelsen af dit selskab, eller gennem tidsbestemte perioder. Det hele er op til dig. Du kan kontakte os for en uforpligtende samtale om hvad vi kan tilbyde dig, og vi sidder klar bag telefonen og mailen til at svare på din forespørgsel. Selvom vi både kan give råd om økonomiske fordele og gode råd til at få mere ud af din virksomhed, så mener vi klart at den bedste investering er at komme godt fra start, og det er vores fornemmeste opgave at hjælpe dig på vej og klæde dig på til et liv som selskabsejer. Du finder vores kontaktoplysninger på hjemmesiden.

Have your say