Medie Samfund Danmark

id-kort

Effektiviser i virksomheden med identifikationskort til medarbejderne

Der er intet bedre, end når en virksomhed vokser sig stor. Det er nemlig et symbol på, at det går godt for denne virksomhed, og at der er succes med de produkter eller den ydelse, som denne virksomhed sælger. Men med en større virksomhed kommer der også nye problemstillinger, som man er nødt til at adressere. For eksempel det faktum, at der pludselig kommer flere ansatte og dermed flere mennesker at forholde sig til rent logistisk. Som ejer af en virksomhed er det nødvendigt at holde styr på sine medarbejdere, og det kan være svært, hvis der er mange af dem.

Heldigvis er der løsninger, som kan gøre driften af virksomheden nemmere ganske hurtigt. En af disse involverer registrering og identifikation af medarbejdere. Dette kan man gøre på mange forskellige måder. Det er dog vigtigt at man som chef tænker over, at det på ingen måde må virke som om, at man overvåger sine ansatte. Derfor handler det ikke om, at de skal registrere hver eneste bevægelse, som de laver. Det handler om at give dem redskaber, så de føler sig som en del af virksomheden og virksomheden har et tilhørsforhold til dem.

Navnekort gavner virksomheden

Én måde at holde styr på de ansatte i et større firma er med navnekort. Dette er særlige kort med firmaets logo og oplysninger, og så med en enkelte medarbejders navn og medarbejdernummer. Et sådan kort behøver ikke at være stort- det kan være på størrelse med et kørekort, og kan hænge i bukserne med en nøglering eller om halsen. Men der er rigtig mange fordele ved det lille stykke plastik, og det kan faktisk gøre hverdagen betydeligt nemmere for alle parter involveret i driften af virksomheden.

Et navnekort kan nemlig fungere som et identifikationskort. Det er noget, som medarbejderne kan vise, når de kommer ind på arbejdspladsen om morgenen. Det er også noget de kan vise, når de er ude i verden og repræsenterer virksomheden formelt. Det giver mere etos og mere pondus, og som ansat har man også en følelse af at være tilknyttet noget større. Ønsker man at effektivisere endnu mere, så kan man faktisk også skabe et navnekort, som kombinerer personlige oplysninger med elektronisk identifikation. Man kan nemlig installere et system, hvor navnekortet også fungerer som nøglekort. Så kan medarbejderne bruge det til at låse sig ind på arbejdspladsen, eller de kan bruge det til at registrere timer.

Smart opbevaring af identifikationskort

Plastikkort med navne på er smarte, men de har også sine udfordringer. For eksempel er de en smule skrøbelige. Den tynde plastikflade kan let blive ridset, og det kan skabe andre problemer end bare at det ser grimt ud. Blandt andet kan det ødelægge det registreringsfelt, som giver adgang til at åbne døren. Derfor er det en god idé at beskytte kortet, for eksempel via plastiklommer til kort. På den måde danner plastikken et beskyttende lag, som sørger for, at navnekortet kan holde længere.

Have your say