Medie Samfund Danmark

laan-penge-online

Der findes mange forskellige typer af online lån

Der findes mange forskellige typer af online lån i dag, da alle typer for lån kan foretages online i dag. Man skal ikke mange år tilbage før dette ikke var muligt, og det er nu blevet nemmere for folk at tage lån online og få hurtig svar på deres ansøgning. Forbrugslån er den mest kendte form for lån, og som navnet antyder er det et lån som man skal bruge til forbrug og ikke til en decideret ting, såsom en bil. Ved denne form for lån kan man derved heller ikke stille sikkerhed i de ting man køber, da de er til forbrug og ikke en ting. Derfor tager långiveren som regel en højere rente end ved andre lån, da der er større risiko for at de ikke får deres penge tilbage i sidste ende.

Den nyeste form for lån på markedet er sms lån. Sms lån er lån som bliver foretaget via sms, men man kan også ansøge om sms lån online. Et sådan lån er som regel et mindre beløb, som tit ligger imellem 500-5000 kr. og det er tit lån hvor man står og skal betale forudsete regninger eller for eksempel skal have nyt tv eller cykel. Når man er blevet godkendt af långiveren, tager det ikke lang tid at ansøge om lån, og man har pengene på kontoen få dage efter. Sms lån og kvik lån minder meget om hinanden, hvor beløbsstørrelsen stort set er det samme og det er det samme man bruger disse lån til. Svarhastigheden fra långiveren er hurtig og man har pengene på sin konto indenfor få dage. Her skal man huske på at det ikke er alle banker der overfører penge om lørdagen og hvis man har forskellige banker kan der også gå en ekstra dag inden pengene er på ens konto.

Derudover har studerende i Danmark mulighed for at foretage et SU lån. Modtager man i forvejen SU, er det muligt at foretage et SU lån, hvor man vil modtage lige knap 3.000 kr. ekstra om måneden. Dette lån er en meget billig form for lån og det er kun studerende der allerede modtager SU der har mulighed for at foretage denne slags lån. Et SU lån foretages for et år ad gangen, og man kan vælge hvilke måneder hvor man gerne vil modtage penge fra SU lån. Derudover er det muligt at bestemme hvor meget man vil låne i disse måneder, dog er der et maksimum beløb som man ikke kan overskride hver måned. Renten på ens SU lån ligger på 4 % i den periode hvor man studerer, og når man er færdig går den over til diskontoen plus 1 %. I Danmark er diskontoen lige nu på 0 %, hvilket vil sige at man får en rente på 1 % på sit lån efter man er færdig med at studerer. Dette er uden tvivl det billigste lån der er i Danmark, og det er kun for studerende under uddannelse. Undersøg dine muligheder med hensyn til lån.

Have your say